Dashlane, ασφαλής αποθήκευση κωδικών και συγχρονισμός σε κάθε pc/mac/κινητό

Το Dashlane είναι μια πολύ χρήσιμη εφαρμογή για όσους διατηρούν πολλούς κωδικούς, πολλά μηχανήματα ή θέλουν να διασφαλίσουν την ασφάλεια του συστήματος στο μέγιστο. 

Ουσιαστικά πρόκειται για μια εφαρμογή και το ανάλογο πρόσθετο στον browser του συστήματός μας. Αποθηκεύει στοιχεία όπως κωδικούς κ φόρμες στοιχείων αντί να αποθηκεύονται στον browser και επομένως να παραμένουν εκτεθειμένα στους επισκέπτες.


Το σημαντικότερο από όλα: Τα στοιχεία αποθηκεύονται τοπικά και κρυπτογραφούνται με πρωτόκολλο AES-256 που δεν έχει παραβιαστεί και που χρησιμοποιείται από κυβερνητικές υπηρεσίες και στρατό. 
Ο κάθε χρήστης έχει το δικό του μοναδικό κλειδί κωδικοποίησης που το ξέρει μόνο αυτός και έχει το ρόλο μοναδικού κλειδιού ανοίγματος μιας πόρτας. Ακόμα και να υποκλαπούν τα κωδικοποιημένα δεδομένα από το site του Dashlane είναι άχρηστα χωρίς το συγκεκριμένο κλειδί για κάθε χρήστη ξεχωριστά. Ενώ πρόσβαση σε αυτά δεν έχει ούτε το ίδιο το dashlane


Για πρόσβαση μέσω νέων συσκευών ή της ιστοσελίδας, απαιτείται το Master Password και τετραψήφιος αυτοκαταστρεφόμενος κωδικός που στέλνεται με sms ή email


Οδηγός Εγκατάστασης:
- ΒΗΜΑ 1. αφού μεταβούμε στο Dashlane.com κάνουμε κλικ στο "Get Dashlane for free"



- ΒΗΜΑ 2. στη συνέχεια τρέχουμε το αρχείο .exe και κάνουμε την εγκατάσταση. 
Στο παράθυρο που εμφανίζεται επιλέγουμε CUSTOM κάτω αριστερά ώστε να ορίσουμε εμείς τους περιηγητές που θέλουμε να εγκατασταθεί το πρόσθετο


- ξετσεκάρουμε τους browser που δε θέλουμε να εγκατασταθεί και κάνουμε την εγκατάσταση.
- τέλος δημιουργούμε ένα λογαριασμό σύμφωνα με τις οδηγίες που μας δίνει και είμαστε έτοιμοι. Δυστυχώς η εφαρμογή είναι στα Αγγλικά και στα Γαλλικά οπότε προϋποθέτει εξοικείωση με τη γλώσσα.













_________________________________________________________________________________Το DASHLANE σε σημεία: (Γιατί dashlane)
  • Διαθέσιμο σε:  WindowsMac OS XiPhone και Android
  • Δυνατότητα αποθήκευσης πιστωτικών καρτών και κωδικών για Άμεσο Checkout
  • Ισχυροί κωδικοί με προειδοποιήσεις για την ασφάλεια τους (πόσο δύσκολοι είναι)
  • Αυτόματη σύνδεση σε ιστοσελίδες με ένα μόνο Master Password
  • Προειδοποιήσεις για παραβιάσεις δεδομένων σε δημοφιλείς ιστοσελίδες (πχ Facebook, Twitter) όταν ανακοινώνεται από αυτές ώστε να αλλάξετε τον κωδικό σας (Security alerts)
  • Secure login information sharing με αυτοκαταστρεφόμενα μηνύματα για collaborative projects
  • Ασφαλή συμπλήρωση στοιχείων φόρμας (διεύθυνση, τηλέφωνο) για γρήγορη εγγραφή σε e-shops και διευθύνσεων αποστολής
  • Secure Notes

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Disclaimer

This website is maintained for educational purposes only. We do not support any type of copyright infringement nor any other violation of Blogger TOS