Όταν το LINUX μπαίνει απ' τα παράθυρα

Ακούει στο Ulteo Virtual Desktop, είναι χαριτωμένο, ταχύτατο και εύχρηστο, το γένος coLinux.

Παρ'όλο που κυκλοφορούν πολλές επιλογές στην κατηγορία του να τρέχει κανείς Linux μέσα από Windows, τα προβλήματα που δημιουργούνται είναι πολλά και απίθανο καταφέρνουν 100% συμβατότητα και ομαλή λειτουργία.


Είναι φτιαγμένο να τρέχει σε Windows XP και Vista 32-bit. Αποτελείται από ένα αρχείο 500ΜΒ, το οποίο δεσμεύει περίπου 5GB δίσκου. Εγκαθιστάται σε λίγα λεπτά ενώ loadάρει σε δευτερόλεπτα (Ακόμα και στον P4 3Ghz επεξεργαστή μου, αν και η ομάδα προτείνει dual core.) Από μνήμη δεσμέυει σε εμένα, μαζί με τα windows 520MB.


Με την εγκατάσταση εμφανίζεται μία προσαρμόσιμη taskbar όππου έχει όλα τα μενού και εργαλεία. Το internet λειτουργεί άψογα μέσω μίας service που πρέπει να επιτρέψουμε από το firewall, βλ. Xming X Server και pulsaudio, και επίσης προσφέρεται μία υπηρεσία web based desktop με άμεσο συγχρονισμό για πρόσβαση από παντού.



Η χρήση του παραπέμπει σε μία καλή ευκαιρία για όσους θέλουν να δοκιμάσουν Linux, χωρίς κόπο και πολλά μπερδέματα, ως μια πρώτη επαφή. Ενώ βοηθάει για linux addicted που αναγκάζονται να δουλεύουν σε windows και θέλουν και τις αγαπημένες τους εφαρμογές μαζί. Αν και έκδοση beta δεν μου έχει δημιουργήσει κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα ενώ παράλληλα ένα καλά οργανομένο forum στο site προσφέρει υποστήριξη και άλλα πακέτα με Updates και software.

DOWNLOAD FROM HERE

ανάμεσα στα key features αναφέρονται:
· Firefox web browser enabled with Flash & Java
· The full OpenOffice.org office suite that can deal with your MS Office documents
· KPdf to deal with your PDF documents
· Kopete: the multi-Instant Messaging software that supports MSN and other protocols
· Skype
· Thunderbird + Enigmail (so you can encrypt your emails!)
· Gimp and Digikam to manage your pictures
· Inkscape and Scribus to create great graphics and newspapers

Ενώ απαιτήσεις:
· A PC (x86-based) with a modern 32-bit CPU and at least 512MB RAM.
· At least 4 GB of free HD space is required.
· A PDF reader is needed.
· Ulteo registered account to receive all the services

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Disclaimer

This website is maintained for educational purposes only. We do not support any type of copyright infringement nor any other violation of Blogger TOS